Profiel-, School-, Studie- en Beroepskeuze-onderzoek

Informatie voor de ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs

Het is een lastige taak om op zo'n jonge leeftijd al te beslissen welk profiel je moet gaan kiezen. Deze keuze is wel bepalend voor de rest van je (studerende) leven en moet gebeuren. Komt u er niet uit met school? Dan kunt u bij ons terecht. Het testprogramma wordt geheel verzorgd door  RBC-Consultants. Zij zijn de expert op het gebied van testen, psychologisch onderzoek en assessments.

Het nu niet weten en zomaar op goed gevoel een keuze maken is nooit verstandig!

U kunt al een onderzoek laten uitvoeren door ons vanaf de 3e klas voortgezet onderwijs. In ons uitgebreide rapport krijgt u inzicht en advies in:

  • de gewenste profielkeuze
  • de wenselijke vervolgopleiding na het voortgezet onderwijs
  • de beroepen waarin uw zoon of dochter zal floreren en die passen bij karakter en persoonlijkheid
  • welke richting als uw zoon of dochter het vooral NIET moet zoeken  


Hoe gaat het onderzoek in zijn werk

U maakt via ons kantoor een afspraak voor uw zoon of dochter (058 2660717 of only app 06 112 08485). Uw zoon of dochter gaat een zorgvuldig voor hem/haar samengesteld pakket vragenlijsten invullen. Dit duurt ca 2,5 tot 3 uren.Daarna volgt een gesprek met de beroepskeuze-adviseur. Wij werken de gegevens uit en u krijgt een zeer gedetailleerde schriftelijke rapportage. Wij nodigen u uit samen met uw zoon of dochter voor een uitgebreide bespreking van het rapport.

Het onderzoek kan het gehele jaar door plaatsvinden, ook op zaterdag

Een goede keuze bespaart veel geld in de toekomst. In de afgelopen jaren hebben we van honderden ouders lovende waarderingen gehad over de doeltreffendheid en de kwaliteit van ons onderzoek.

Wat staat er in het rapport?

In ons uitgebreide rapport staat voor welke beroepsvelden jij de grootste voorkeur hebt, maar ook waar je niet in geïnteresseerd bent. Tevens is je persoonlijkheid beschreven. Dat is niet alleen van groot belang voor je keuze maar ook voor een eventueel sollicitatiegesprek. Daarnaast bekijken we welk profiel (of vakkenpakket) het beste bij je past en tot slot je extrinsieke en intrinsieke motivatie. Dit zegt iets over of je voldoende gemotiveerd bent een vervolgstudie te gaan volgen. De combinatie van deze testuitslagen geeft een aantal concrete beroepen waar je geschikt voor bent.Deze beroepen worden in het rapport tevens verder beschreven.

Bovendien krijg je van ons ook, in de vorm van een overzichtelijke checklist, uitleg en advies hoe nu verder te handelen nadat je weet voor welke studie of beroep je het meest geschikt bent. Je krijgt van ons de uitgebreide schriftelijke rapportage meteen mee. Kun of wil je ons kantoor niet bezoeken dan sturen wij jou, naar keuze, het rapport of het bestand toe en kun je telefonisch of via RBC-MeetOnline van ons een toelichting op de resultaten krijgen. 

Onderscheidend onderzoek

Met meer dan 28 jaar ervaring weten wij dat mensen de hoogste werk- en studietevredenheid hebben als zij werk hebben, of een studie doen die naadloos aansluit bij hun eigen persoonlijkheid. Het is daarom dat wij van mening zijn dat een standaard testprogramma - met alleen maar als doel een beroep te scoren-  absoluut niet voldoende is. Daarom bestaat ons kwalitatief hoogwaardige onderzoek uit meerdere onderdelen. Dit onderzoek wordt door onze klanten gewaardeerd met een 8+.

Informatie voor studenten in het HBO-WO of werkenden

Ons beroepskeuze onderzoek is ook geschikt voor :

  • studenten MBO, HBO, WO die niet de juiste studie hebben gekozen en zich oriënteren  op een andere studie
  • werkenden die geholpen willen worden met een loopbaan-oriëntatie
  • werkzoekenden die bewuster bezig willen zijn met hun zoektocht naar een nieuwe baan
  • (werkzame) volwassen die begeleiding zoeken in werk- en levenskeuze kunnen het  PPS programma volgen
 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info